Kirjoittajaryhmät

Rakastatko kirjallisuutta? Oletko kirjoittanut joskus päiväkirjaa? Haluaisitko kirjoittaa enemmän ja kokeilla ehkä myös toisenlaista kirjoittamista? Kirjallisuusterapiaryhmässä ei hiota tekstiä vaan havainnoidaan omaa sisäistä maailmaa ryhmässä luetun ja kirjoitetun tekstin kautta.

Aloitan 15.1.2020 jälleen Kalliolan kansalaisopistossa kirjallisuusterapeuttisen ryhmän:

Sukupuusta tarinoiksi käsittelee oman sukupuun vaikutusta ja antia omassa elämässä. Muistelemme, kirjoitamme, luemme, kerromme. Erityisesti tutkimme sukupuusta löytyvää rakkautta ja vihaa. Lopuksi jokin oman sukupuun hahmoista tai tarinoista kasvaa fiktiiviseksi kertomukseksi. Kurssin teemat pohjautuvat teokseeni Vanhempieni kaltainen (Wsoy 2016). Kokoonnumme klo 16.20-18.35 viikoittain kuutena keskiviikkona Sturenkadulla (15.1., 22.1., 29.1., 5.2., 12.2., 26.2.) Kalliolan kansalaisopiston tiloissa. Lisätietoja ilmoittatumisista ja hinnoista numerosta 010 279 5080 tai sähköpostilla: opisto@kalliola.fi 

Entä mitä kirjallisuusterapia on, mitä tapaamisissa tehdään?

Ryhmässä ei tarvitse kirjoittaa oikein tai hienosti, kunhan kirjoittaa. Varsinainen kirjallisuusterapiaprosessi tapahtuu ensisijaisesti lukemisen tai kirjoittamisen jälkeisessä ohjatussa keskustelussa. Tekstit myös mahdollistavat asioiden ja tuntemusten etäännyttämisen.
Osallistujat eivät saa ohjausta kirjoittamiseen vaan tarkastelun kohteena on oma persoona ja ajatusmallit, tunteet, joita tekstit herättävät ja nostavat pintaan. Siksi tekstiäkään ei ole tarkoitus hioa. Käytetty tekstimateriaali on kuin peili, jonka avulla osallistuja voi tarkastella itseään, oivaltaa, havahtua, oppia. Myös muiden osallistujien suoma vertaisuus on tärkeäsä roolissa.

Kirjallisuusterapian menetelmiä hyödynnettäessä osallistujan ei tarvitse olla lahjakas kirjoittaja, kiinnostus kirjallisuuden ja kirjoittamisen käyttöön oivallusten ja oman elämänkaaren ymmärtämisen välineenä riittää.

Maaiskuun alussa starttaa ohjaamani Luovan kirjoittamisen ryhmä Kalliolassa (Sturenkatu 11).Tapaamiset keskiviikkoisin klo 16.20-18.35. 4.3.2020, 11.3., 18.3., 25.3., 8.4. Kurssi soveltuu niin jatkokurssiksi Sukupuusta tarinoiksi- ryhmäläisille kuin kaikille luovasta kirjoittamisesta kiinnostuneille.

Jos innostuit, ota yhteyttä niin saat tarkemmat tiedot hinnoista, aikatauluista, kurssien sisällöistä.
Ohjaajana FM Marianna Stolbow 040-8415404. Valamon kirjoituskurssien ilmoittautuminen: kurssit@valamo.fi puh. 017-570 1401.
Lisätietoja www.mariannastolbow.fi