Suomalainen eroseminaari® menetelmäkoulutus

Koulutus sopii kaikille pari- ja perhetyötä tekeville. Menetelmässä keskitytään parisuhteen käsikirjoituksen tunnistamiseen sekä eroon johtavien askelmerkkien tutkimiseen. Oman osuuden oivaltaminen, osallistaminen ja tekemällä oppiminen ovat koulutusprosessin keskiössä. Menetelmässä on vahvasti ennaltaehkäisevä ote, jolloin sen oppeja voi käyttää niin suhteen tukemiseksi, eropäätöksen kirkastamiseksi kuin erokriisin avuksi. Omavastuuosuus sekä erityisesti parisuhteeseen ja eroprosessiin liittyvät tunnetaidot ovat menetelmän keskiössä.

Seuraava ohjaajakoulutus alkaa Helsingissä 3.10.2024. Koulutus koostuu neljästä kaksipäiväisestä workshopista.

Muut lähikoulutuspäivät ovat: 4.10., 7.-8.11., 12.-13.12. sekä 9.-10.1.2025. Koulutuspäivät ovat täysiä työpäiviä (to 10-17, pe 9-16) eikä kurssille voi osallistua etänä.

Koulutuksesta valmistuneet toimivat työryhmän ohjaajina, eivät terapeutteina. Tärkeintä on kiinnostus ihmiseen, tasavertainen suhtautuminen eron osapuoliin, kyky kunnioittaa eron erilaisia tarinoita ja tietenkin hyvä ryhmänjohtajan taito.

Kouluttajana toimii FM Marianna Stolbow. Koulutuksen hinta 1980,- (sis. 24% alv) ja sen voi maksaa erissä.

Hakua varten pyydän Sinua lähettämään sähköpostitse lyhyen CV:n mstolbow(ät)liberamente.fi sekä lyhyen kuvauksen siitä, mikä on oma suhteesi aiheeseen ”ero”.

Hakijoina ovat etusijalla sote- ja kasvatusalan ammattilaiset, teologit sekä muun soveltuvan pohjakoulutuksen omaavat ammattilaiset.

Koulutuskokonaisuus on tehokas paketti niin parisuhteiden käsikirjoituksen kuin eroprosessinkin ymmärtämiseksi. Viimeiseen ohjaajakoulutukseen osallistuneiden ammattilaisten sanoin:

Kurssi antoi erittäin hyviä työkaluja. Materiaali oli hyvä ja riittävä. Tykkäsin siitä, että tapaamispäivät oli niputettu yhteen ja tavattiin kahtena päivänä peräkkäin. Se tiivisti ryhmän yhtenäisyyttä. Kiitos että annoit itsestäsi ja sallit naurun. Ilo, nauru ja hyväksyvyys siirtyvät varmasti myös työhömme. Kirjoitustehtävät oli erityisen hyviä. 

Avoin, hyväksyvä ilmapiiri, pulppuavaa keskustelua. Ohjaajan vahva kokemus ja ammatillisuus tuli esiin. Tiedät, mistä puhut. 

Marianna, olet yksi parhaista kouluttajista ikinä! Sopivassa suhteessa asiaa ja omia kokemuksia. Tämä teki asioista eläviä ja mieleenpainuvia. Koulutuksen pituus oli hyvä ja napakka. Ohjaajakansio ERINOMAINEN. Sen turvin tuntuu turvalliselta lähteä ohjaamaan ryhmiä.

Oi, että, tykkäsin pienryhmätyöskentelystä. Omakohtaiset kokemukset muuttuvat objektiivisiksi. Arvokasta!

Kiitos, Marianna, asiantuntevasta ohjauksestasi. Sinulla on ihana lämmin tyyli esittää asiat ja kannustaa jokaista kurssilaista. Kurssin anti oli erinomainen niin omaa elämää kuin työtä ajatellen. Sopivasti ”luentoja” ja ryhmäkeskusteluja. Päivät kuluivat todella nopeasti. Kirjoittamasi kirjat täydentävät hyvin kurssia. Hieno matka kaiken kaikkiaan. 

Kiitos tästä matkasta. Tämä tuo minulle ammatillisesti sekä siviiliin voimaa ja ymmärrystä.  Tiedän pystyväni käyttämään tämän koulutuksen tuomaa antia monessa. Toivon että konseptin ymmärrystä, tietoa ja perspektiiviä päästään tarjoilemaan yhä useammalle yksilölle, parille ja perheelle. 

Hyvät teemat ja loistava konsepti kaikkiaan.